top of page

NABÍZÍM

Hory, lezení, lyže. Alpy, Tatry, svět.

Vyberte si z nabídky služeb horského vůdce IFMGA aspiranta:

MONTE-ROSA-001.jpg

Usnadním ti cestu do hor!

Lukáš Klingora

cgma logo

horský vůdce IFMGA aspirant

AKTUÁLNÍ SEZÓNA

Během podzimu nabízím volné termíny pro výstupy a lezení ve Vysokých Tatrách. Nebo se třeba můžeme jet ohřát na skály na jih. Už je ale také nejvyšší čas na plánovaní zimní skialpové sezóny.

TATRY-BILAN-08-24 - 27.jpeg

Výstup na

GERLACHOVSKÝ ŠTÍT

20220621-Tatry-resize-050.jpg
PAKLENICA - 13.jpeg

Lezení v

VYSOKÝCH TATRÁCH

PLACCA CENTRALE-013.jpg

Lezení v

ARCU

sellrain-005.jpg

OTVÍRANÍ SKIALPOVÉ SEZÓNY NA STUBAI

KUFFNER-resize-047.jpg

MONT BLANC

LUKY-WEB-VYBER - 87.jpeg

WALLISKÉ
ČTYŘTISÍCOVKY

GLOCKNERWAND-023.jpg

GROSSGLOCKNER

TATRY-BILAN-08-24 - 26.jpeg

GERLACHOVSKÝ ŠTÍT

20220621-Tatry-hires-088.jpg

TATRANSKÉ VRCHOLY

VÝSTUPY NA VRCHOLY

Výstup vedený certifikovaným horským vůdcem je nejen zárukou skvělého zážitku ale především bezpečí. 

Ať už začnete stoupat na Mont Blanc, Grossglockner nebo třeba Gerlach, horský vůdce se postará o bezstarostný průběh celé akce.​ Zajistí vybavení, zarezervuje horské chaty a naplánuje itinerář výstupu tak, abyste si užili tu, dost možná, nejlepší dovolenou v životě.

LUKY-WEB-VYBER - 32.jpeg

PŮJČOVNA VYBAVENÍ

Krom vůdcovských služeb můžete také využít mojí půjčovnu s vybavením. Vše na lezení, via ferraty, vysokohorskou turistiku, skialpinismus a další.

Vybavení je k vyzvednutí v Praze, v Českých Budějovicích a v Havířově.

Untitled.jpg

HORSKÝ VŮDCE ASPIRANT

Horský vůdce s licencí IFMGA/UIAGM má nejvyšší kvalifikaci na světě pro vedení lidí v horách, ať už při lyžování, lezení či alpinismu. Alpinistická průprava horského vůdce se upevňuje tvrdým výcvikovým a hodnotícím kurzem, který trvá od přijetí po závěrečnou zkoušku 3 roky, resp. maximálně 5 let.

Výukový program je složený z jednotlivých bloků, ze kterých každý frekventant skládá zkoušky. Výcvik pak pokračuje dílčí zkouškou - aspirant horského vůdce. Po této zkoušce je každý aspirant povinen pracovat pod přímým anebo nepřímým dohledem horského vůdce.

Důvodem těchto aspirantských túr je získání zkušeností a praxe přímo při vedení hostů v terénu po dobu minimálně jednoho roku. Po této zkušební době a absolvovaní několika dalších bloků výuky je aspirant připraven vykonat závěrečnou zkoušku a získat titul horský vůdce IFMGA/UIAGM.

Untitled.jpg

RECENZE KLIENTŮ

Naprosto boží výstup! Byl jsem poprvé a i když jsem nadával, když jsem nemohl, rád pojedu znova! Lukáš je profík na svém místě! Všem DOPORUČUJI.

Michal | Znojmo

Bylo to úžasné prodloužení léta, úplné degustační menu ferratového i horolezení s dokonalou ochutnávkou Itálie. Ještě jednou díky Luky!

Kačka | Praha

Lukáši, kurz lanových technik na via ferratách na Slánské hoře byl super. Díky Tobě na ferraty teď budu brát méně zkušené kamarády s větší jistotou. Díky!

David | Praha

Třídenka výstupu na Priel na sněžnicích s Lukym - Absolutní spokojenost. Lukáš umí a je ochotnej naučit, ne jen někam dotáhnout. Navíc je fakt v pohodě, takže za mě - určitě ne naposled. Díky!

Standa | Znojmo

Na horách devastuji vybavení… 

…a velmi si vážím podpory od

CAMP logo black_trademark.png
Untitled.jpg
Untitled.jpg
Untitled.jpg
Untitled.png
RockPoint_horizontal_bily podklad
bottom of page