Jakmile se „situace trochu uklidnila“ a bylo možný sportovat venku ve dvojicích, konečně jsme s Terkou zahájili pískovcovou sezónu. No a kde jinde se vyhnout davům a zašít se před Covidem než v našich milovaných Lužických horách?

Lužický hory beru jako svůj domov (narodila se tu moje mamka a seznámila se tu i s mým taťkou, který zde měl s rodiči chalupu) a každej lezeckej den tu je pro mě svátkem. Letos na jaře jsem si lezení tady ale ještě o malinko víc užíval. V týhle temný virový době si prostě člověk daleko víc váží toho, co má a co mu nikdo nevezme!

První vylezená věž – Dvojčata na Obervegrech. Místní Normálku (III) máme moc rádi

V dubnu jsme tu s Terkou strávili hned několik většinou slunečných dní a ve zdejších top oblastech – Horní skály a Krkavčí skály – vylezli mraky krásných cest!

Nejvíce se nám tu líbí například:

Zmrzlý ale spokojený vlastenci na Fellorovce, lezli jsme Via Gaudia (V)
Varianta normálky (V) na Zub
Slanění z Fellerovky, lezli jsme Šachtovou stěnu (IV)
Slanění plný luftu z Východní šachtový, lezli jsme První cestu (IV)

Dokonce jsme tu zmákli i jeden hore zdar! Většinou je tu sice už 1. ledna vždy uloví místňáci (většinou správce skal Radek Černický), ale na Malou hrušku asi zapomněli!

Jižní cesta (V) na Malou hrušku
Hore zdar!

A na závěr si dovolím ještě malou pozvánku, kdyby jste se pro dobrodružné tradiční lezení nadchli. Na konec května plánuji v Lužických lezecký víkend, jste zváni!

Luky
Luky
Horský průvodce UIMLA a instruktor lezení. Sport a hory jsou pro mě odmala denním chlebem, splnil se mi můj dětský sen být profesionálem v horách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *